Photo credits: www.telegraph.co.uk

TURCIA: Un nou atac al kurzilor soldat cu victime

Published On martie 4, 2016 | Noutati

Militanții kurzi din Turcia au acționat din nou precum teroriștii, prin lansarea un nou atac cu bombă în apropierea graniței cu Siria, în orașul Nusaybin, provincia Mardin. Victimele sunt doi ofițeri de poliție, în timp ce alte 35 de persoane au fost rănite, patru dintre ele fiind într -o „stare gravă” conform agenției de presă Anadolu. Acest lucru s-a întâmplat la numai o zi după ce trei soldați turci și 10 militanții kurzi au murit într-o ciocnire de forțe dintre cele două grupuri în sud-estul Turciei.

Atacul a avut loc în jurul orei 6 dimineața, fără a fi asumat de vreo organizație, în timp ce agenția Anadolu raportează că cei vinovați se află printre militanții partidului PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), care se află într -un puternică opoziție față de guvernul național conservator de la Ankara.

Mai mult decât atât, joi seara, poliția din Istanbul a ucis două femei înarmate, după ce acestea au atacat forţele de ordine cu focuri de armă și o grenadă. Ambele dintre ele făceau parte din Frontul Armat Revoluționar de Eliberare, sau DHKP – C, un grup de extremă stânga, interzis de către oficiali.

Turcia a devenit o țintă pentru teroriști din Orientul Mijlociu, mai ales din cauza alianței cu Coaliția Internațională împotriva Statului Islamic, precum și din cauza graniței cu Siria. Mai mult decât atât, PKK este de asemenea considerată a fi o organizație teroristă de către Turcia, UE și SUA din cauza acțiunilor sale violente împotriva statului de drept. Numai luna trecută, în apropiere de Ankara, mai multe autobuze în care se afla personal militar au fost distruse de către o mașină-capcană, atac în care au murit 29 de persoane. Un grup kurd de militanți (apropiați de partidul PKK) a recunoscut că a fost în spatele acestei acțiuni violente.

In jur de 145 de persoane au fost ucise în Turcia în atacuri cu bombă începând cu Iulie 2015 din cauza facțiunilor Statului Islamic și a militanților acestora aflați pe teritoriul Turciei, dar și din cauza rebelilor kurzi.

Surse:

http://hosted.ap.org/dynamic/stories/E/EU_TURKEY_ATTACK?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2016-03-04-02-22-43

http://www.bbc.com/news/world-europe-35723733

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3476087/Kurdish-PKK-militants-kill-two-police-officers-car-bomb-rocket-attach-injures-35-night-terror-Turkey.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490

http://www.ibtimes.com/turkey-car-bomb-attack-kills-2-police-officers-wounds-35-security-sources-2330084

Like this Article? Share it!