Photo credits: www.islamicinvitationturkey.com

EGIPT: Atac cu bomba intr-o biserica din Cairo

Published On decembrie 12, 2016 | Noutati

Bahram Qassemi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Iranian a declarat şi a insistat că accesarea diverselor site-uri sfinte, religioase merge împotriva învățăturii tuturor religiilor. Această observație a venit duminică, după un atac teribil asupra Catedralei Copta din Cairo, unde 25 de persoane au fost ucise și aproximativ 50 au fost grav rănite.

„Cu acest atac anti-creștin laș, care a fost lansat chiar înainte de Anul Nou creștin, teroriștii și atacurile sangeroase au demonstrat încă o dată că terorismul nu cunoaște granițe, naționalități sau credințe”, a declarat Quassemi. Purtătorul de cuvânt a insistat asupra faptului că toate națiunile și religiile trebuie să fie unită și să lupte împreună împotriva terorismului.

Explozia a avut loc duminică dimineața în Biserica Sf. Petru în timpul Liturghiei. Niciun grup sau alte individualităţi nu au susținut până în prezent responsabilitatea pentru explozie. Presedintele egiptean, Abdel Fattah el-Sisi a catalogat atacul ca fiind un „act terorist”, care nu îşi are locul în țara sa.

CSONU a declarat: „toate statele, în conformitate cu obligațiile ce le revin în temeiul dreptului internațional și a rezoluțiilor relevante ale Consiliului de Securitate, să coopereze în mod activ cu toate autoritățile competente”, în scopul de a face pe cei responsabili să-și asume şi să plătească pentru cele intamplate.

Surse:

http://ifpnews.com/news/politics/foreign-policies/2016/12/iran-condemns-deadly-attack-on-cairo-church/

http://www.islamicinvitationturkey.com/2016/12/12/iran-condemns-deadly-attack-on-cairo-church/

http://direct.arabnews.com/node/1022881/middle-east

Like this Article? Share it!