Photo credits: http://en.farsnews.com

Siria: Armata avanseaza in districtele estice ale Damascului

Published On martie 13, 2017 | Noutati

Luni, 13 Martie, armata siriană împreună cu aliații ei au reușit să preia controlul  unei artere principale în mica enclavă rebelă din nordul Damascului.

Punctul de pornire al ofensive a fost drumul ce leagă districtele aflate sub asediu și anume, Barza, al Qaboun şi Tishrin în zona estică a Ghouta, o zonă predominată de orașe și ferme care se întind in exteriorul capitalei siriene.

Aceste trei districte, Barza,Qaboun și Tishrin, sunt deja izolate de influența enclavei rebelilor din Estul Ghoutei, o regiune care a fost martoră la violenţe majore încă de al începutul războiului civil din Siria.

De asemenea, în timpul nopții dinspre duminică spre luni, armată siriană împreună cu aliații ei au avut ciocniri cu rebelii în partea sudică a orașului Deraa, în zona de Nord-Vest a Alep-ului, și în Hama, ciocniri însoțite de bombardamente și atacuri aeriene.

Atât aliaţii lui Assad, împreună cu Rusia și Iran, cât și rebelii susținuți de Turcia au trimis astăzi delegații în Astana (Kazakhstan) pentru o nouă rundă de negocieri, însă rebelii au insistat ca negoicierile să fie amânate deoarece luptele continuă deși există un armistițiu în vigoare.

Surse:

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-idUSKBN16K0PI?feedType=RSS&feedName=worldNews

http://www.jpost.com/Breaking-News/Monitor-Syrian-army-advances-in-district-east-of-Damascus-484039

https://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-advances-deep-inside-al-qabun-suburb-eastern-damascus-video/

http://www.todayevery.com/share/r1l1rKR7je?hint=us-mideast-crisis-syria-idUSKBN16K0PI/article

Like this Article? Share it!