Photo credits: aljazeera.com

SIRIA: Deir ez-Zor, bastionul Statului Islamic, complet eliberat de sub asediu

Published On noiembrie 3, 2017 | Noutati

Armata siriana, împreună cu forțele aliate, au reușit să elibereze orașul Deir ez-Zor de sub ocupația Statului Islamic, a declarat televiziunea națională de stat, citând o sursă militară.

Victoria vine în urma recâștigării controlului de către forțele guvernamentale a districtului Al-Hawiqa, ultima parte a orașului ocupată de jihadiști. Districtele Al-Hamidiya, Sheikh Yassin, Al-Ardhi și Al-Rashidiaau fost recuperate anterior prin ofensivele recente ale armatei siriene. În momentul de față, unități de geniști explorează străzile și clădirile orașului pentru a găsi și elimina posibile mine sau capcane lăsate în urmă de SI.

Deir ez-Zor este cel mai mare oraș din estul Siriei și centrul producției de petrol al țării. Anumite districte s-au aflat sub asediul Statului Islamic timp de aproape trei ani. Armata siriană avansează acum spre Albu-Kamal, ultimul oraș important ocupat de jihadiști în Siria.

Aceasta este a doua lovitură majoră pe care o primește Statul Islamic în ultima lună, după ce a pierdut „capitala” Raqqa în fața Forțelor Democratice Siriene.

Surse:

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-deiralzor/syria-declares-victory-over-islamic-state-in-deir-al-zor-idUSKBN1D30IE?feedType=RSS&feedName=worldNews&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Reuters%2FworldNews+%28Reuters+World+News%29&&rpc=401

https://www.rt.com/newsline/408661-syria-retakes-deir-zor/

http://www.sbs.com.au/news/article/2017/11/03/syria-declares-victory-over-city

http://www.aljazeera.com/news/2017/11/syria-army-retakes-deir-az-zor-isil-171103074005252.html

http://www.bernama.com/bernama/v8/wn/newsworld.php?id=1406872

Like this Article? Share it!