Centrul pentru Studiul Conflictelor din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș-Bolyai anunță un concurs pentru elevii din clasa a XII-a și absolvenții de liceu din promoțiile anterioare.

Concursul reprezintă un criteriu alternativ de admitere la programul de licență Studii de conflict, linia română.

TEMA: Spune povestea – cum ai rezolvat (tu, sau un personaj preferat) un conflict în mod eficient?

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Participarea la concurs se realizează prin transmiterea unui material propriu, conținutul materialului fiind o relatare despre un eveniment în care s-a rezolvat un conflict, în mod eficient:

  • în format text (1-2 pagini, Times New Roman, spațiere 1.5) sau
  • printr-un vlog (maxim 5 minute).

Proiectele candidaților vor fi trimise prin acest formular. Dacă aveți dificultăți sau întrebări, ne puteți contacta la georgiana.bigea@ubbcluj.ro.

Termenul limită pentru transmiterea materialelor este data de 15 aprilie 2021. Fiecare participant va trimite un singur material pentru concurs.

În baza Regulamentului de admitere al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, candidatul care obține premiul I poate fi admis la specializarea Studii de conflict fără concurs de admitere (sesiunea iulie 2021).

Jurizarea proiectelor va fi efectuată de o comisie formată din trei persoane. 

Nota finală va fi calculată ca medie aritmetică a notelor acordate de membrii comisiei. Membrii juriului se vor alege din cadrele didactice și de cercetare ale Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, de la programul de Studii de conflict.

În cursul jurizării, membrii vor avea în vedere următoarele aspecte:

  • încadrarea materialului în tema propusă de concurs
  • demonstrarea că se cunoaște semnificația termenului de „conflict”
  • conținutul și structurarea materialului
  • corectitudinea gramaticală și ortografia limbajului utilizat
  • capacitatea de a utiliza limbaj specific și de a descrie elementele conflictului ales: părțile, problema și modul în care acesta a fost soluționat. 

Admiterea pe baza concursului

Nota finală acordată de membrii comisiei va constitui notă de admitere la specializarea Studii de conflict.

Condiția este de a fi declarat „promovat” la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 sau promoțiile anterioare.

În cazul în care nota de la bacalaureat este mai mare decât nota acordată de comisia care jurizează concursul, candidații pot opta pentru a urma procedura obișnuită de admitere.

Despre programul de Licență – Studii de Conflict

Programul cu predare în limba română de studii de conflict propune o abordare interdisciplinară a studiului conflictelor, combinând discipline din domeniul istoriei, sociologiei, antropologiei, științelor politice și relațiilor internaționale, științelor administrative și ale comunicării.

Punem bazele dezvoltării de abilități personale prin discipline precum: procese decizionale, negocieri, mediere, comunicare eficientă, gândire critică și scriere academică.

Planul de învățământ este disponibil aici.

Informații despre celelalte programe ale noastre sunt disponibile aici: https://cscubb.ro/programe/

Facebook: https://www.facebook.com/cscubb

Instagram: @csccluj

Email: georgiana.bigea@ubbcluj.ro

Categories:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vineri, 14 Mai (ora 16), va asteptam la o intalnire cu profesorii de la masteratul international de Analiza si Managementul Conflictelor pentru a va raspunde la orice fel de intrebare legata de admitere, curicula, directii profesionale sau activitati practice in cadrul programului nostru.Dragi membri ai comunității #FSPAC, 😎ℹ Există viață și după ce terminați de scris licența (de care v-ați apucat la începutul anului, cum ați promis 😄)! Vă invităm să faceți o pauză și să participați la prezentarea masteratelor FSPAC.Colegii din Public Health - Babeș-Bolyai University își prezintă masteratele pe data de 14 MAI, de la ora 12.00, iar colegii de la Conflict Studies Center de la ora 16.00.📌 Link de participare: Public Health: zoom.us/j/96521771835Conflict Studies Center: zoom.us/j/98654101815Evenimentul are ca scop să vă ajute să luați o decizie informată la admiterea din iulie, deci o să vi se răspundă la toate întrebările!Pentru detalii cu privire la admiterea din iulie intrați aici:📌 Site-ul de admitere: fspac.online/#fspac #MasterAtFSPAC ...
View on Facebook
#Nigeria is faced with deadly violence between farmers and herders fighting over precious land resources - a crisis that is intensified by climate change. A decade-in-the-making plan that would completely transform the livestock industry in Nigeria has the potential to finally quell the lethal conflict. Our new report outlines actionable steps that Nigeria's government and the international community can take to ensure the "Livestock Reform Plan" comes to fruition.www.crisisgroup.org/africa/west-africa/nigeria/302-ending-nigerias-herder-farmer-crisis-livestock... ...
View on Facebook
Azi este ultima zi când puteți participa la concurs pentru un loc la licență la Studii de conflict. cscubb.ro/2021/02/19/concurs-elevi-2021/ ...
View on Facebook
A început numărătoarea inversă, mai sunt doar câteva zile până la deadline. Participă până în 15 aprilie și câștigă un loc la buget la Studii de conflict. cscubb.ro/2021/02/19/concurs-elevi-2021/ ...
View on Facebook